Kistje

Wij kregen als opdracht om een kistje te maken met hand gestoken zwaluwstaarten. Ik maakte dit werkstuk van noten hout, ik vind dit een mooie houtsoort omdat het mooi donker is en een mooie structuur heeft. Ik vind het ook mooi met het donkeren van het noten hout en de messing sluitingen die ik heb gebruikt aan de voorkant van het kistje en de messing scharnieren in het kistje. De afmetingen van het kistje zijn geworden 270 x 300 x 145 (in milimeters) het kistje is 16 milimeters dik.

Wij moesten dus handgestoken zwaluwstaarten maken en dat was een werk zeker met alle fouten die op de loer liggen zoals versteken verkeerd gezaagd de grote staart verkeerd geplaatst. Dit is dan ook veel voorgekomen in de klas maar je leert het meesten van je fouten. Bij mij had ik de verstekken verkeerd gezaagd bij de eerste hoek gelukkig is dat niet bij de andere hoeken gebeurd daar lette ik toen extra goed op. Daarna moesten wij de sponning voor het fineer machinaal bewerken bij mij was dat goed gegaan alleen waren de sponningen op een of andere manier erg dun geworden helaas. Het fineer ging mij goed af en had ik er snel in het kistje liggen. Daarna moesten wij het kistje doorzagen machinaal maar ook het laastje stukje met de hand. Nadat de deksel en het onderdeel los was moest je de scharnieren steken bij mij ging dat ook goed en ging dat snel.

Nu was ik toe aan de afwerking dit heb ik thuis zelf gedaan omdat de school dicht moest vanwege het corona virus. Ik heb mijn hele kistje geschuurd zodat de krassen die in het proces op het kistje zijn gemaakt eruit te halen. Ook gebruikte ik olie om het kistje een mooie noten kleur te geven. Ik gebruikten als olie de pure zodat je nu mooi ziet dat het noten is. Ik ben erg blij met het eind resultaat en ben trots op mijn werk. Als je het leuk vind staan er in de carousel staan een aantal foto’s van het proces.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *